Webshop

ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI Intel Z690 LGA 1700 ATX

271,45 incl. BTW

MB ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI Intel Z690 LGA 1700 ATX

Uitverkocht

Onze service

  • 1-5 werkdagen levertijd
  • Installatie op locatie mogelijk
  • 14 dagen bedenktijd

Intel® Z690 (LGA 1700) ATX gaming moederbord, 15 DrMOS vermogenstrappen, PCIe® 5.0, DDR5 geheugen, vier M.2 slots, WiFi 6E en Intel 2,5 Gb Ethernet, HDMI®, DisplayPort™, USB 3.2 Gen 2×2 Type-C®, front USB 3.2 Gen 2 Type C, SATA 6 Gbps, Thunderbolt™ 4 header en Aura Sync RGB verlichting.

ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI neemt alle essentiële elementen van de nieuwste Intel® processoren en combineert ze met game-klare functies en bewezen duurzaamheid. Een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, biedt dit moederbord rotsvaste en stabiele prestaties voor marathon gaming. Esthetisch gezien is de TUF GAMING Z690-PLUS WIFI voorzien van het nieuwe TUF Gaming logo en bevat het eenvoudige geometrische ontwerpelementen om de betrouwbaarheid en stabiliteit te weerspiegelen die de TUF Gaming serie kenmerkt.

Met een verbeterde vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om de 12e generatie Intel Core™ processoren aan te drijven, plus ondersteuning voor sneller geheugen en opslag, zijn TUF GAMING Z690 moederborden de perfecte basis voor jouw volgende high-core-count battle rig.

Koeler door ontwerp:
1. Vergrote VRM heatsink
Het grote oppervlak van het massieve koellichaam bedekt de VRM’s en chokes om de warmteafvoer te verbeteren.

2. Vergroot PCH koellichaam
Een vergroot oppervlak voor de chipsetkoeler maximaliseert de prestaties en de warmteafvoer.

3. Drie M.2 slots met koellichamen
Drie van de vier M.2-sleuven hebben speciale koellichamen, zodat M.2 SSD’s op optimale bedrijfstemperaturen blijven en consistente prestaties en betrouwbaarheid worden gegarandeerd.

TUF GAMING Z690 moederborden zijn voorzien van uitgebreide ventilatorregelaars die kunnen worden geconfigureerd via de Fan Xpert 4 utility of het bekroonde ASUS UEFI BIOS.

TUF GAMING Z690-PLUS moederborden verbeteren DDR5-prestaties door overklokopties te bieden voor niet alleen high-speed kits, maar zelfs instapniveau geheugenmodules die zijn voorzien van een vergrendeld power management IC (PMIC).

Een speciaal circuit op het moederbord omzeilt veilig de PMIC-beperkingen van DDR5-geheugen, zodat je voorbij de standaardlimiet van 1,1 volt kunt stappen en de frequentie en timings tot het maximum kunt opvoeren.
Normaal gesproken vereist een ontgrendelde PMIC met beperkingen dat het systeem volledig power-cycled wordt telkens wanneer het geheugenvoltage wordt aangepast. TUF GAMING Z690-PLUS moederborden maken gebruik van onboard hardware en firmware om slim om deze vervelende beperking heen te werken, door het mogelijk te maken voltage-aanpassingen toe te passen via hetzelfde zachte systeem-reset proces dat werd gebruikt voor eerdere generaties DDR-geheugen.

Voor gebruikers die nieuw zijn met geheugen overklokken, bevat het TUF GAMING Z690-PLUS moederbord de exclusieve ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) firmwarefunctie voor geheugenmodules met PMIC-beperkingen. AEMP detecteert automatisch de geheugenchips in uw kit en presenteert vervolgens geoptimaliseerde frequentie-, timing- en spanningsprofielen die je moeiteloos kunt toepassen om de prestaties te ontketenen.

De vier PCIe 4.0 M.2 slots ondersteunen tot twee 22110 apparaten en bieden tevens NVMe SSD RAID-ondersteuning voor een ongelooflijk prestatiepotentieel. Creëer een RAID-configuratie met maximaal vier PCIe 4.0 opslagapparaten om te genieten van de snelste gegevensoverdrachtssnelheden.

De 12e generatie Intel-processoren brengen PCIe 5.0-ondersteuning op de markt. PCIe 5.0 biedt een twee keer zo hoge gegevensoverdrachtsnelheid als PCIe 4.0, waardoor het robuust genoeg is om nieuwe gegevensintensieve taken aan te kunnen. PCIe 5.0 brengt ook andere voordelen met zich mee, zoals elektrische wijzigingen om de signaalintegriteit te verbeteren, achterwaarts compatibele CEM-connectoren voor insteekkaarten, en achterwaartse compatibiliteit met vorige versies van PCI Express

Een volledige aanvulling van USB-poorten ondersteunt high-end rigs vol randapparatuur, waaronder een USB 3.2 Gen 2 Type-C® connector op het voorpaneel die gegevensoverdrachtsnelheden biedt tot 10 Gbps.

Uitgebreide USB-ondersteuning zorgt voor verbindingen met een breed scala aan randapparatuur. TUF GAMING Z690-PLUS WIFI is voorzien van een USB 3.2 Gen 2×2 Type-C®-poort op het achterste I/O-paneel die zorgt voor verhoogde bandbreedte en overdrachtssnelheden tot 20 Gbps.

TUF GAMING Z690-serie is voorzien van Thunderbolt™ 4 ondersteuning via een on-board header. Met een Intel-gecertificeerde ASUS ThunderboltEX 4 add-on kaart* kan de TUF GAMING Z690-PLUS WIFI ook bi-directionele snelheden tot 40 Gbps mogelijk maken via een enkele kabel. Daarnaast heeft deze kaart een daisy-chain functie voor het aansluiten van meerdere schermen en ondersteunt tot een 8K resolutie display. Hij kan ook tot 100 watt stroom leveren om apparaten snel op te laden.

TUF GAMING-moederborden zijn ontworpen om eenvoudig in te stellen en te configureren precies zoals je dat wilt – zelfs voor beginnende bouwers. Het TUF GAMING Alliance ecosysteem maakt het selecteren van compatibele onderdelen eenvoudig, terwijl Armoury Crate software Fan Xpert 4 en hardware-informatie volledige controle biedt over Two-Way AI Noise Cancellation, RGB-verlichting en periferie-instellingen. Het TUF GAMING platform geeft je het arsenaal dat je nodig heeft om jouw droom gaming rig te bouwen en te optimaliseren, zonder onnodige complexiteit.

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen tegelijkertijd schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10 kV luchtontlading en +/- 6 kV contactontlading – en overtreffen daarmee ruimschoots de respectievelijke industrienormen van +/- 6 kV en +/- 4 kV. Oppervlaktegeïnstalleerde TVS-diodes in een dubbel in-line pakket helpen je PC te beschermen tegen spanningspieken.

TUF LANGuard is een innovatie van militaire kwaliteit die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige, op het oppervlak gemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren en het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een M.2 SSD te installeren of te verwijderen zonder dat er specifiek gereedschap nodig is. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelingsmechanisme om de M.2 SSD vast te zetten, waardoor schroeven niet meer nodig zijn.

De on-board Q-LED lampjes voor probleemoplossing geven PC-bouwers een snelle indicator om te bevestigen dat belangrijke componenten – CPU, RAM, grafische kaart, opslagapparaten – normaal functioneren tijdens het opstarten.

TUF GAMING Z690 moederborden bieden een high-performance gamingpakket met een lange lijst van functies om je ervaringen te verbeteren, waaronder ultrasnelle netwerken voor soepelere online gameplay, ongerepte audio met positionele aanwijzingen voor FPS gaming, en onboard RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten accessoires om je te helpen een persoonlijke gamingambiance te creëren.

Deze krachtige ASUS-exclusieve utility maakt gebruik van een enorme diep-lerende database om achtergrondgeluiden van de microfoon* en inkomende audio te onderdrukken, met behoud van stemmen. Afleidend toetsenbordgekletter, muisklikken en andere omgevingsgeluiden worden verwijderd, zodat je kunt horen en gehoord worden met perfecte helderheid tijdens het gamen en telefoongesprekken.

 

*1 jaar via Complies

Merk

Merk code

Status

Heeft u een vraag?

Bel direct met onze ICT specialist

06 517 128 13