Webshop

ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4 Intel Z690 ATX

255,29 incl. BTW

MB ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4 Intel Z690 ATX

Uitverkocht

Onze service

  • 1-5 werkdagen levertijd
  • Installatie op locatie mogelijk
  • 14 dagen bedenktijd

ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4 neemt alle essentiële elementen van de nieuwste Intel® processoren en combineert deze met game-klare functies en bewezen duurzaamheid. Ontworpen met componenten van militaire kwaliteit, een verbeterde voedingsoplossing en een uitgebreid koelsysteem, biedt dit moederbord rotsvaste en stabiele prestaties voor marathon gaming. Esthetisch gezien is de TUF GAMING Z690-PLUS D4 voorzien van het nieuwe TUF Gaming logo en bevat het eenvoudige geometrische ontwerpelementen om de betrouwbaarheid en stabiliteit te weerspiegelen die de TUF Gaming serie kenmerkt.

Met een verbeterde vermogensafgifte en uitgebreide koelopties om de 12e generatie Intel Core™ processoren aan te drijven, plus ondersteuning voor sneller geheugen en opslag, zijn TUF GAMING Z690 moederborden de perfecte basis voor je volgende high-core-count battle rig.

De on-board VRM’s zijn voorzien van 14+1 DrMOS vermogenstrappen die high-side en low-side MOSFET’s en drivers combineren in een enkel pakket, en zo het vermogen en de efficiëntie leveren die 12e generatie Intel Core processoren vereisen. De vermogenstrappen zijn elk berekend op 80 ampère om stabiele prestaties te leveren voor huidige en toekomstige Intel processoren.

Meerdere PCB-lagen optimaliseren het warmtebeheer voor kritische componenten, waardoor er meer ruimte is om CPU’s verder te duwen dan de standaard snelheden.

Vergeleken met traditionele voedingsingangen zijn ASUS ProCool-connectoren gebouwd volgens strakke specificaties om volledig contact met PSU voedingskabels te garanderen. De resulterende lagere impedantie helpt hotspots en connectoruitval te voorkomen.

Gecertificeerde TUF-smoorspoelen van militaire kwaliteit leveren rotsvaste stroom aan de CPU, wat de stabiliteit van het systeem verbetert.

Eigen condensatoren zorgen voor een tot 20% grotere temperatuurtolerantie en een vijfmaal langere levensduur.

De geïntegreerde Digi+ spanningsregelaarmodule (VRM) is een van de beste in de industrie, geoptimaliseerd voor ultrasoepele en ultraschone stroomlevering aan de CPU op elk moment.

Koeler door ontwerp:
1. Vergrote VRM heatsink
Het grote oppervlak van het massieve koellichaam bedekt de VRM’s en de smoorspoelen om de warmteafvoer te verbeteren.

2. Vergroot PCH koellichaam
Een vergroot oppervlak voor de chipsetkoeler maximaliseert de prestaties en de warmteafvoer.

3. Drie M.2 slots met koellichamen
Drie van de vier M.2 sleuven hebben speciale koellichamen, zodat M.2 SSD’s op optimale bedrijfstemperaturen blijven en consistente prestaties en betrouwbaarheid worden gegarandeerd.

TUF GAMING Z690 moederborden zijn voorzien van uitgebreide ventilatorregelaars die kunnen worden geconfigureerd via de Fan Xpert 4 utility of het bekroonde ASUS UEFI BIOS.

Elke header kan worden ingesteld om te monitoren en te reageren op drie door de gebruiker te configureren thermische sensoren voor op werkbelasting gebaseerde koeling, en alle instellingen kunnen eenvoudig worden beheerd door Fan Xpert 4 of via het UEFI.

Een geïntegreerd AIO-systeem maakt volledige controle over PWM of DC waterpompen mogelijk, waardoor het perfect is voor aangepaste of autonome koelingsconfiguraties.

Alle onboard chassisventilator headers ondersteunen auto-detectie van PWM of DC ventilatoren.

Een speciaal geïntegreerd circuit beschermt elke ventilatorheader tegen overmatige warmte en elektrische stromen.

Verbeteringen aan het trace routing ontwerp bieden de nieuwste Intel-processoren verbeterde toegang tot geheugenbandbreedte. ASUS OptiMem II-technologie brengt geheugensignaalroutes zorgvuldig in kaart over verschillende PCB-lagen om de padafstand te verkleinen, en het voegt afschermingszones toe die overspraak aanzienlijk verminderen.

De vier PCIe 4.0 M.2 slots bieden ondersteuning voor maximaal twee 22110 apparaten en bieden tevens NVMe SSD RAID-ondersteuning voor een ongelooflijk prestatiepotentieel. Creëer een RAID-configuratie met maximaal vier PCIe 4.0-opslagapparaten om te genieten van de snelste gegevensoverdrachtssnelheden.

De 12e generatie Intel-processoren brengen PCIe 5.0-ondersteuning op de markt. PCIe 5.0 biedt een twee keer zo hoge gegevensoverdrachtsnelheid als PCIe 4.0, waardoor het robuust genoeg is om nieuwe gegevensintensieve taken aan te kunnen. PCIe 5.0 brengt ook andere voordelen met zich mee, zoals elektrische wijzigingen om de signaalintegriteit te verbeteren, achterwaarts compatibele CEM-connectoren voor insteekkaarten, en achterwaartse compatibiliteit met vorige versies van PCI Express

Een volledige aanvulling van USB-poorten ondersteunt high-end rigs boordevol randapparatuur, waaronder een USB 3.2 Gen 2 Type-C®-connector op het voorpaneel die gegevensoverdrachtsnelheden biedt tot 10 Gbps.

Uitgebreide USB-ondersteuning zorgt voor verbindingen met een breed scala aan randapparaten. TUF GAMING Z690-PLUS D4 is voorzien van een USB 3.2 Gen 2×2 Type-C® poort op het achterste I/O-paneel die zorgt voor verhoogde bandbreedte en overdrachtssnelheden tot wel 20 Gbps.

TUF GAMING-moederborden zijn ontworpen om eenvoudig in te stellen en te configureren precies zoals je dat wilt – zelfs voor beginnende bouwers. Het TUF GAMING Alliance ecosysteem maakt het selecteren van compatibele onderdelen eenvoudig, terwijl Armoury Crate software Fan Xpert 4 en hardware-informatie biedt en volledige controle biedt over Two-Way AI Noise Cancellation, RGB-verlichting en periferie-instellingen. Het TUF GAMING platform geeft je het arsenaal dat je nodig heeft om jouw droom gaming rig te bouwen en te optimaliseren, zonder onnodige complexiteit.

TUF GAMING Alliance is een samenwerking tussen ASUS en vertrouwde PC-componentenmerken om compatibiliteit te garanderen over een breed scala aan onderdelen, zoals PC-behuizingen, voedingen, CPU-koelers, geheugenkits en meer. Met nieuwe partnerschappen en componenten die regelmatig worden toegevoegd, zal de TUF Gaming Alliance nog sterker blijven groeien.

PCIe 5.0 is 2x sneller dan PCIe 4.0, dus hebben we ons SMT fabricageproces aangepast voor de snellere SafeSlot, om de hoogste datasnelheden te garanderen. SafeSlot is een versterkt metalen omhulsel dat wordt toegevoegd aan een PCIe-sleuf om een kaart stevig geïnstalleerd te houden. Ondertussen ondersteunen en beschermen sterke ASUS SafeDIMM-mantels geheugenmodules op geselecteerde ASUS-moederborden, zodat je jouw modules kunt plaatsen met snelheid, nauwkeurigheid en vertrouwen.

ESD Guards verlengen de levensduur van componenten en voorkomen tegelijkertijd schade door elektrostatische ontlading, door bescherming te bieden voor maximaal +/- 10 kV luchtontlading en +/- 6 kV contactontlading – en overtreffen daarmee ruimschoots de respectievelijke industrienormen van +/- 6 kV en +/- 4 kV. Oppervlaktegeïnstalleerde TVS-diodes in een dubbel in-line pakket helpen je PC te beschermen tegen spanningspieken.

TUF LANGuard is een innovatie van militaire kwaliteit die geavanceerde signaalkoppelingstechnologie en hoogwaardige, op het oppervlak gemonteerde condensatoren integreert om de doorvoer te verbeteren en het moederbord te beschermen tegen blikseminslag en statische elektriciteit.

Ingebouwde herinstelbare zekeringen voorkomen overstroom en kortsluitschade. Dit strekt zich uit van I/O-poorten tot DRAM om de levensduur van je systeem en aangesloten apparaten te waarborgen.

TUF GAMING moederborden hebben een corrosiebestendig roestvrijstalen I/O-achterpaneel dat is gelijmd met chroomoxide om een levensduur te bieden die drie keer langer is dan traditionele panelen. Met deze beschermende functie doorstonden TUF GAMING moederborden 72 uur lang zoutmisttesten, terwijl andere merken slechts 24 uur lang testen doorstonden.

De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een M.2 SSD te installeren of verwijderen zonder dat er specifiek gereedschap nodig is. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelingsmechanisme om de M.2 SSD vast te zetten, waardoor schroeven niet meer nodig zijn.

De on-board Q-LED lampjes voor het oplossen van problemen geven PC-bouwers een snelle indicator om te bevestigen dat de belangrijkste componenten – CPU, RAM, grafische kaart, opslagapparaten – normaal functioneren tijdens het opstarten.

Armoury Crate is exclusieve ASUS-software die je gecentraliseerde controle geeft over ondersteunde gamingproducten. Via één intuïtieve interface kun je met Armoury Crate eenvoudig RGB-verlichting en -effecten aanpassen voor elk compatibel apparaat in je arsenaal, en ze synchroniseren met Aura Sync voor unifiedere systeemverlichtingseffecten. Het biedt ook hardware-informatie en controle over instellingen voor een select en groeiend aantal producten, waaronder toetsenbord- en muisvoorkeuren, Fan Xpert 4 en tweewegs AI-ruisonderdrukking, waardoor het gemakkelijker wordt om het uiterlijk en het gevoel van je systeem af te stemmen. Armoury Crate beschikt zelfs over speciale productregistratie- en nieuwssecties om je te helpen in contact te blijven met de gamingcommunity.

TUF GAMING Z690 moederborden bieden een high-performance gamingpakket met een lange lijst van functies om uw ervaringen te verbeteren, waaronder ultrasnelle netwerken voor soepelere online gameplay, loepzuivere audio met positionele aanwijzingen voor FPS-gaming, en onboard RGB-verlichting die synchroniseert met aangesloten accessoires om je te helpen een gepersonaliseerde gamingambiance te creëren.

Onboard 2.5 Gb Ethernet geeft je bekabelde verbinding een boost met snelheden die tot 2.5x sneller zijn dan standaard Ethernet-verbindingen. Dit vertaalt zich in ongelooflijk snelle bestandsoverdrachten, online gaming met weinig vertraging en video streaming in hoge resolutie.

Realtek 7.1 Surround Sound:
1.TUF Gaming audiochip bescherming
Verbeterde elektrische afscherming behoudt de integriteit van audiosignalen om de beste kwaliteit te garanderen.

2. 2. High-definition audio
Eersteklas audiocondensatoren zorgen voor een warm, natuurlijk en meeslepend geluid.

3. Audio-afscherming
Ons gespecialiseerde audiopadontwerp scheidt analoge en digitale signaaldomeinen om multilaterale interferentie aanzienlijk te beperken.

DTS Audio Processing verbetert de audio-ervaring van gamingheadsets en -luidsprekers door vervorming te verminderen en diepere bassen te bieden, zodat games, films en muziek beter klinken. Je kunt er ook audio-instellingen mee aanpassen.

Een goed afgesteld systeem verdient een bijpassende esthetiek. De TUF Gaming Z690-serie is voorzien van randverlichting om de robuuste look te verbeteren, en nu krijgt het PCH koellichaam RGB-verlichting om de stijl nog verder te verhogen. ASUS Aura biedt volledige RGB-bediening met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor ingebouwde LED’s, evenals strips van derden die je kunt aansluiten op de RGB-koppelingen op het bord. En het kan allemaal worden gesynchroniseerd met een steeds groeiend portfolio van Aura-geschikte hardware.

De adresseerbare Gen 2 RGB-header kan nu het aantal LED’s op adresseerbare RGB-apparaten van de tweede generatie detecteren, zodat de software verlichtingseffecten automatisch kan afstemmen op specifieke apparaten. De nieuwe header biedt ook achterwaartse compatibiliteit met bestaande adresseerbare RGB-apparatuur.

 

*3 jaar via Complies

Merk

Merk code

Status

Heeft u een vraag?

Bel direct met onze ICT specialist

06 517 128 13