Webshop

ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI Intel Z790 LGA 1700 ATX

428,00 incl. BTW

ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI Intel Z790 LGA 1700 ATX

Uitverkocht

Onze service

  • 1-5 werkdagen levertijd
  • Installatie op locatie mogelijk
  • 14 dagen bedenktijd

Onder zijn donkere koellichamen en broeierige esthetiek biedt de ROG Strix Z790-F een voedingsoplossing en overklokfuncties die Intel® 13e Gen. Core processors naar nieuwe hoogten stuwen. Voorzien van geavanceerd thermisch beheer voor stillere builds, samen met ondersteuning voor DDR5, PCIe 5.0 en WiFi 6E, levert deze goed uitgeruste krachtpatser enorme bandbreedte voor alles.

DHZ-VRIENDELIJKE FUNCTIES

PCIE® SLOT Q-RELEASE
Een fysieke knop ontgrendelt met één druk de veiligheidsvergrendeling van het eerste PCIe-slot, wat het proces van het loskoppelen van een PCIe-kaart van het moederbord sterk vereenvoudigt wanneer het tijd is om te upgraden naar een nieuwe GPU of ander compatibel apparaat.

M.2 Q-LATCH
De innovatieve Q-Latch maakt het eenvoudig om een SSD te installeren of te verwijderen uit een M.2-slot. Het ontwerp maakt gebruik van een eenvoudig vergrendelingsmechanisme om de drive vast te zetten, waardoor een traditionele schroef overbodig wordt.

CLEAR CMOS
De Clear CMOS-knop zet de BIOS-instellingen snel terug naar de fabrieksinstellingen. Het kan ook worden gebruikt om de pc opnieuw op te starten als er onjuiste BIOS-instellingen zijn geselecteerd.

BIOS FLASHBACK™
BIOS FlashBack™ is een veilige en eenvoudige manier om het BIOS te updaten. Zet gewoon het (UEFI) BIOS-bestand op een FAT32-geformatteerde USB-stick, steek die in de USB BIOS FlashBack-poort en druk op de knop. Updates kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder dat er geheugen of een CPU is geïnstalleerd.

STARTKNOP
Dankzij deze handige knop hoeven moeilijk bereikbare pins tijdens het testen en oplossen van problemen niet meer handmatig van jumpers te worden voorzien.

Q-LED
Vier on-board LED’s geven de voedingsstatus aan en identificeren problemen met CPU, geheugen, videokaart of opstartapparaat, voor een snelle diagnose.

ALLROUND PRESTATIES
Robuuste vermogensafgifte, snelle opslag en geheugen, en uitgebreide koeling verheffen elke build met de ROG Strix Z790-F als middelpunt.

AI OVERCLOCKING
Tunen gaat nu sneller en slimmer dan ooit tevoren. ASUS AI Overclocking profileert de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk systeem te voorspellen en het systeem tot het uiterste te drijven. De voorspelde waarden kunnen automatisch worden ingeschakeld of worden gebruikt als uitgangspunt voor verder experimenteren.

PCIE 5.0
De bovenste PCIe 5.0 x16 SafeSlot is goed uitgerust voor de grotere omvang en bandbreedte van next-gen videokaarten. Vlotte opslagmogelijkheden zijn er in overvloed dankzij vier PCIe 4.0 M.2-slots, allemaal voorzien van robuuste koellichamen om de prestaties te maximaliseren.

VOEDINGSARCHITECTUUR
16 + 1 vermogensfasen van elk 90A leveren voldoende stroom om 13e en 12e Gen. Intel® Core™ processors met gemak door elke werklast te loodsen.

LICHTMETALEN SPOELEN EN DUURZAME CONDENSATOREN
Hoogwaardige spoelen en duurzame condensatoren zijn ontworpen om extreme temperaturen te weerstaan, zodat de prestaties de industrienormen overtreffen.

DUBBELE PROCOOL II VOEDINGSCONNECTOREN
ProCool II connectoren zijn met precisie gebouwd om gelijkmatig contact met de PSU-voedingskabels te garanderen. Een metalen omhulsel verbetert de warmteafvoer en verlaagt de elektrische impedantie.

ZES-LAAGS PCB
Een meerlaags ontwerp van de printplaat voert de warmte rond de spanningsregelaars snel af om de algehele systeemstabiliteit te verbeteren en de CPU meer overklokruimte te geven.

DDR5-DOMINANTIE
ROG heeft een lange historie in het behalen van de snelste geheugenprestaties, en DDR5 is geen uitzondering. Dankzij verbeterde signaalroutering zijn de kits voor liefhebbers nu ver voorbij de 7 GT/s gepusht op de Strix Z790-F, en wie weet hoe ver toekomstige DIMM’s kunnen gaan? Doorgewinterde veteranen kunnen hun vaardigheid testen door te sleutelen aan de uitgebreide reeks tuning-opties in het UEFI.

AEMP II
ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) is een exclusieve hardware- en software-oplossing om generieke geheugenmodules te overklokken. AEMP’s tweede versie maakt automatische tuning van kits mogelijk tijdens het opstarten van het systeem en maakt gebruik van de PCB trace-optimalisaties van de Strix Z790-F om frequenties hoger dan ooit te pushen. AEMP II kan zelfs gemengde kits in een quad-DIMM opstelling overklokken, en de uitgebreide ondersteuningsbibliotheek strekt zich nu uit tot bijna elke DDR5-module die anders geen XMP-ondersteuning heeft.

VRM KOELLICHAAM ARRAY
De voedingsoplossing wordt afgedekt door twee dikke koellichamen die verbonden zijn door een heatpipe. Ze delen daardoor de koelcapaciteit over de VRM’s en bieden voldoende oppervlakte en massa om de vermogensbehoefte van krachtige Intel 13e Gen. processors aan te kunnen.

M.2-ACHTERPLAAT
Een geïntegreerde achterplaat helpt ervoor te zorgen dat krachtige drives topprestaties kunnen leveren, zelfs bij een beperkte luchtstroom.

M.2 KOELLICHAMEN
Koellichamen bedekken elk slot om on-board NVME SSD’s op optimale temperaturen te houden, voor consistente prestaties en betrouwbaarheid.

CPU VENTILATOR-HEADERS
Een speciale PWM/DC ventilator-header biedt gemakkelijke toegang tot CPU coolers.

AIO POMP VENTILATOR-HEADER
Een speciale PWM/DC-header verbindt zelfstandige waterkoelingsinstallaties.

4-PINS VENTILATORHEADERS
Elke header ondersteunt automatische detectie van PWM- of DC-ventilatoren.

TOONAANGEVENDE CONNECTIVITEIT
De ROG Strix Z790-F levert next-gen connectiviteit voor ultrasnelle gegevensoverdrachten en netwerken met lage latentie. Deze voordelen worden aangevuld met een geavanceerde audio-oplossing waarmee je de kleinste signalen kunt opvangen en je tegenstanders kunt aanpakken.

WIFI 6E
De on-board WiFi 6E-technologie profiteert van het recent beschikbaar gekomen spectrum in de 6GHz-band om tot zeven 160MHz-kanalen te bieden voor ultrasnelle doorvoer en betere prestaties in dichtbevolkte draadloze omgevingen.
* De beschikbaarheid en functies van WiFi 6E zijn afhankelijk van wettelijke beperkingen en co-existentie met 5GHz wifi.

2.5G ETHERNET
Gaming met lage latentie, snelle bestandsoverdrachten en video streaming in hoge resolutie zijn enkele van de vele voordelen van on-board Intel® 2.5 Gbps Ethernet.

USB 3.2 GEN 2X2
De Strix Z790-F wordt geleverd met twee USB 3.2 Gen 2×2 Type-C® aansluitingen voor snelle gegevensoverdrachten tot 20Gbps. Een daarvan is een poort op de I/O op de achterkant; de andere kan worden aangesloten op het frontpaneel van de behuizing en is ook voorzien van Power Delivery (PD) 3.0-technologie om apparaten tot 30 W snel op te laden.

SUPREMEFX
ROG SupremeFX is een unieke mix van hardware- en softwaretechnologieën die zorgen voor superieure audio. De Strix Z790-F implementatie is voorzien van de ALC4080 codec voor hoge-resolutie weergave tot 32-bit/384 kHz over alle kanalen. De uitvoer op het frontpaneel wordt gestreamd via de geïntegreerde Savitech-versterker die hifi-akoestiek kan sturen naar een breed scala aan luidsprekers en headsets.

GAME IN STIJL
Dankzij de broeierige esthetiek en Aura Sync RGB-regelaars kan de ROG Strix Z790-F moeiteloos wisselen tussen opgaan in de massa en eruit springen.

ONMISKENBAAR ROG STRIX
Als de lichten uit zijn, gaat de ROG Strix Z790-F op in de schaduwen, met zijn donkere printplaat en zwarte metalen koellichamen. Activeer het aanpasbare RGB-logo op het omhulsel, en het moederbord maakt een duidelijk statement. Transparante lagen en subtiele merkgerichte details voegen esthetische diepte en textuur toe. Combineer de Strix Z790-F met andere producten uit het gevarieerde ROG-ecosysteem om een volledig op maat gemaakte gaming-opstelling te creëren die je persoonlijke stijl weerspiegelt.

OUTSHINE THE COMPETITION
ROG Strix-moederborden zijn voorzien van ASUS Aura-technologie, die volledige verlichtingscontrole en een verscheidenheid aan voorinstellingen voor zowel on-board RGB LED’s als accessoires van derden mogelijk maakt. Effecten kunnen eenvoudig worden gesynchroniseerd op compatibele ROG-videokaarten, monitoren, toetsenborden en muizen om je opstelling een uniforme uitstraling te geven.

COOLER COMPATIBILITEIT
De ROG Strix Z790-F heeft dezelfde LGA 1700 socket als de Z690-modellen en is dus achterwaarts compatibel met alle coolers die de vorige generatie ondersteunden, inclusief alle AIO-modellen van ASUS en ROG.

HET ROG STRIX-ECOSYSTEEM WACHT
Ga voor het volgende game level met ROG Strix. Geniet van aanvullende esthetiek, controle en compatibiliteit met AIO coolers, behuizingen, randapparatuur en nog veel meer. ROG biedt meer keuzes dan welk ander merk dan ook.

SOFTWARE-HULPPROGRAMMA’S
Een groot aantal ROG-exclusieve tools brengen geavanceerde systeem tuning en configuratie binnen handbereik.

AI COOLING II
Breng met één klik de thermische en akoestische waarden van elke build in evenwicht. Een eigen ASUS-algoritme vermindert onnodig geluid tijdens het uitvoeren van een snelle stresstest, en bewaakt vervolgens de CPU-temperaturen om de ventilatoren dynamisch aan te passen aan optimale snelheden.

TWO-WAY AI NOISE CANCELATION
Dit hulpprogramma maakt gebruik van een enorme deep learning-database om meer dan 5 miljoen soorten achtergrondgeluiden uit inkomende of uitgaande audio te verminderen, zodat de communicatie tijdens games of gesprekken kristalhelder is.

AI NETWORKING
GameFirst VI optimaliseert de netwerkprestaties door bandbreedte in realtime toe te wijzen op basis van applicatiegebruiksscenario’s en bijbehorende leeralgoritmes. De nieuwste update bevat speciale ondersteuning voor GeForce NOW om de laagst mogelijke latentie te garanderen tijdens intense game streaming-sessies.

Het gerenommeerde ROG UEFI (BIOS) biedt alles wat nodig is voor het configureren, aanpassen en afstellen van een installatie. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

MEMTEST86
Voor diagnose gemak is MemTest86 voorgeïnstalleerd in het UEFI BIOS. Voer de test uit om geheugenproblemen op te sporen zonder dat je het besturingssysteem hoeft op te starten of een USB-drive hoeft aan te sluiten. Geheugentestresultaten worden opgeslagen in de BIOS archieven voor latere referentie.

Intuïtieve grafische ventilatorregeling
Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

Opslaginformatie
Bekijk SATA-poort details voor gemakkelijke apparaatherkenning.

Klokaanpassing
Klik op het instellingspictogram om snel tijd- en datuminstellingen te wijzigen.

Het AI Suite 3 dashboard bevat een reeks intuïtieve bedieningselementen die de CPU-prestaties verbeteren met behoud van de systeemstabiliteit.

De TurboV Processing Unit (TPU) is een intelligente on-board micro-controller die een reeks systeem tuning-functies biedt, inclusief de mogelijkheid om voltages af te stellen, systeemstatistieken te bewaken en overklokparameters aan te passen.

De Digi+ voltage-regulator module (VRM) levert real-time controle over spanningsverval, schakelfrequentie en instellingen voor vermogensefficiëntie, zodat je de spanningsregeling van de CPU nauwkeurig kunt afstellen voor ultieme stabiliteit en prestaties.

Moderne processors zijn voorzien van per-core tuning, en de ASUS Turbo-app maakt gebruik van deze functie door je toepassingen te laten toewijzen aan specifieke processor cores, zodat rekenkracht prioriteit krijgt waar die het meest nodig is.

Sonic Studio ondersteunt HRTF-gebaseerde (head-related transfer function*) virtuele surround voor headsets en creëert zo een meeslepend auditief landschap dat je dieper in de actie trekt. De intuïtieve Sonic Studio-interface biedt ook een reeks EQ-opties en 1-klik voorinstellingen, om de akoestiek aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of de eigenschappen van de headset.

SONIC STUDIO LINK
Pas eenvoudig Sonic Studio-effecten toe op alle weergaveapparaten. Druk gewoon op de Sonic Studio Link-knop om van het effect te genieten op alle weergaveapparaten.

SONIC STUDIO VIRTUAL MIXER
Combineer de audio-output van geselecteerde apps met audio van de microfooningang en stream de samengestelde mix.

APP-SPECIFIEKE PROFIELEN
Pas aangepaste audio-instellingen toe op verschillende toepassingen, zodat alle acties perfect zijn afgestemd op de gewenste luisterwijze.

ROG Strix Z790-moederborden zijn vooraf voorzien van de DTS® Sound Unbound™ app die je als nooit tevoren in audio omhult, en geheel nieuwe niveaus van onderdompeling biedt voor buitengewone gaming- en entertainmentervaringen. Door gebruik te maken van de ruimtelijke technologie van Windows Sonic, levert DTS Sound Unbound audio in een virtuele 3D-ruimte – waardoor je je midden in het geluidslandschap bevindt, waar je de locatie van elk schot, elke voetstap en andere geluiden kunt waarnemen.*
* DTS Sound Unbound vereist in-game ondersteuning. Informeer bij game-uitgevers naar ondersteunde titels.

STEREOGELUID
Afzonderlijke linker- en rechter-audiokanalen maken hoofdtelefoon- of tweeluidsprekeropstellingen mogelijk.

SURROUND SOUND
Audio wordt opgesplitst en aangeboden via meerdere luidsprekerkanalen – zoals 5.1 of 7.1 – waardoor een omhullende ervaring wordt gecreëerd op een enkel logisch vlak.

RUIMTELIJK GELUID
Een virtueel 360 graden geluidslandschap dompelt je onder in een realistische geluidservaring.

De ROG Strix Z790-F wordt geleverd met een 60-dagen AIDA64 Extreme abonnement. Deze tool geeft gedetailleerde informatie over hardware en software, evenals benchmarks om de prestaties van het gehele systeem of individuele componenten te meten. AIDA64 Extreme bevat een bewakings- en diagnosefunctie om hardwareproblemen op te sporen en te voorkomen. Alle vitale systeemsensoren kunnen in realtime worden gevolgd, zodat spanningswaarden, ventilatorsnelheden en temperatuurinformatie op het bureaublad kunnen worden weergegeven of worden verstuurd naar speciale displays of naar de LCD-panelen van ROG AIO liquid coolers*.
* Ondersteuning beschikbaar voor ROG Ryujin II en latere modellen.

Armoury Crate is een softwarehulpprogramma dat is ontworpen om gecentraliseerde controle te bieden over ondersteunde gaming-producten, wat het gemakkelijk maakt om de uitstraling van het systeem te tunen. Vanuit één intuïtieve interface helpt Armoury Crate je eenvoudig de RGB-verlichting en -effecten voor compatibele apparaten aan te passen en te synchroniseren met Aura Sync, om een uniform verlichtingsschema te creëren voor het hele systeem. De Fan Xpert4 tool van Armoury Crate biedt bovendien uitgebreide controle over ventilatoren, waterpompen en all-in-one (AiO) coolers.

Je kunt Armoury Crate gebruiken om stuurprogramma’s, tools en handleidingen te downloaden en producten te registreren. Het biedt ook toegang tot een speciale nieuwsfeed die jou verbindt met de wereldwijde ASUS gaming community.
*Windows 10 of 11 vereist voor volledige Aura Sync-functionaliteit binnen Armoury Crate. Voor Windows 8 en eerdere versies is de standalone Aura Sync-software gratis te downloaden van de productondersteuningswebsite.

 

*3 jaar via Complies

Merk

Merk code

Status

Heeft u een vraag?

Bel direct met onze ICT specialist

06 517 128 13